Project Description

Calosso – vår egen landsby

En tur opp til vår egen landsby Calosso er et must under oppholdet på Cascina Castagna. Tusle rundt i de stille gatene, opp til den gamle borgen, og en tur innom en av restaurantene. Nyt maten, vinen, utsikten og det ekte Italia!

Vår egen landsby Calosso ligger ca 2,5 km fra vingården. Det er en sjarmerende liten landsby som ligger flott til på en høyde 399 m.o.h. – faktisk det høyeste punktet i provinsen Asti. Her er det deilig å slappe av og nyte livet. Du er midt i det ekte Italia, langt vekk fra de store turisthordene.

Landsbyen hører til området Langhe – Monferrato, som er et kjent vindistrikt. Og det er nettopp vinproduksjon som er hjertet i Calosso – mange av de 1300 innbyggerne er nettopp vinprodusenter. Moscato d’Asti og Barbera d’Asti er de mest kjente vinene som produseres her.

Calosso historie strekker seg langt tilbake i tiden, til helt før år 1000, og har vært gjennom diverse kriger opp gjennom middelalderen. Både borgen og kirken på toppen av landsbyen har en lang historie å vise til.

Restaurantene La Crota og Il Duca Bianco, setter sitt preg på landsbylivet. Her nyter både de lokale og tilreisende god, typisk piemontesisk mat og lokale viner, og begge stedene er vel verdt et besøk.

Fra Calosso har du en fantastisk utsikt over vinmarker så langt øyet rekker. Landsbyen vår er faktisk en av de få landsbyene som har vinmarker på absolutt alle kanter, så nyt synet, senk skuldrene og la deg sjarmere!

Verdt å få med seg i Calosso: