Restauranter i Piemonte

En tur på restaurant her i Piemonte er absolutt en opplevelse! Visste du at alle regioner i Italia, har sitt eget kjøkken med typiske retter for sin region. Det piemontesiske kjøkken regnes som et av Italias aller, aller beste. Her lages det meste fra bunnen av og er basert på gode råvarer. Her i Piemonte finner du massevis av gode restauranter som serverer typisk piemontesisk mat – alt fra koselige familierestauranter til restauranter med Michelin-stjerne.

Det italienske måltid

Prisnivået på de vanlige restaurantene er fordelaktig sett med skandinaviske øyne,  du finner eksempelvis faste menyer med typiske piemontesiske retter til ca. 30 euro med husets vin. Du får også gode viner fra ca. 8 euro per flaske, så det bør ikke være noe problem å nyte livet ute på restaurant.

Lunsj serveres fra ca. kl. 12.00 og fram til ca. kl. 14.00, middag mellom ca. kl. 19.00 til ca. kl. 21.00. Det er alltid lurt å forhåndsbestille bord. Lunsj/middag starter gjerne med en forrett (Antipasto) Den første hovedretten (Primo) er enten pasta eller risotto. Den andre hovedretten (Secondo) er enten kjøtt (Carne) eller fisk (Pesce), husk å bestille tilbehør (Contorni) til andre hovedretten. Deretter enten ost (Formaggio) eller dessert (Dolce) eller begge deler. Husk at italienerne tradisjonelt serverer kaffen etter desserten.

Forslag til restauranter

Vi har satt opp noen forslag til restauranter i nærheten av vingården vår Cascina Castagna, men også andre restauranter i Piemonte kan du finne her. Flere tips til restauranter hjelper vi deg gjerne med under din vingårdsferie hos oss. Velkommen på vingårdsferie og til å nyte gode mat og vin opplevelser på restaurant!