Severdigheter i Piemonte

Piemonte har mye å by på for den som søker kulturelle opplevelser. Flere severdigheter står på Unescos verdensarvliste, som de underjordiske vinkatedralene i Canelli. Du finner også middelalder landsbyer ,vakre gamle borger og slott med spennende historie. Torino som sjarmerende og tidligere hovedstad i Italia samt et hypermoderne vinmuseum – her er noe for alle!

Men ikke minst mat- og vinkulturen i Piemonte er vel verdt å få med seg. Vinsmaking hos gode vinprodusenter, eller et godt måltid på en lokal restaurant, er en kulturopplevelse i seg selv. Selve kulturlandskapet med blant annet vinmarker, er nå også kommet på Unesco verdensarvliste. Så når du sitter på balkongen med et glass vin på vingården vår Cascina Castagna, vær klar over at både selve vingården og vinlandskapet du ser utover, er på verdensarvlista. Spesielt, ikke sant?

Vi gir deg her en liten smakebit på hva du kan fylle ferien med …

Kuriositeter vel verdt å se

I tillegg til severdigheter på verdensarvlista finner du små men artige kuriositeter, som korketrekkermuseum i Barolo med opptrekkere i lange baner, vinbutikken i den gamle kirka i Barbaresco, det fargerike kapellet i Barolo, et pyttelite tårn med 360 graders utsikt utenfor Canelli m.m

Forslag til severdigheter

Vi har satt opp noen forslag til severdigheter i nærheten av vingården vår Cascina Castagna, men også andre severdigheter i Piemonte kan du finne her. Flere tips til severdigheter hjelper vi deg gjerne med under din vingårdsferie hos oss. Velkommen på vingårdsferie og til å oppleve Piemonte!