Vinene våre

Cascina Castagna har produsert viner siden 2009. De første årene fra 2009-2013 foregikk vinproduksjonen hos en ekstern vinprodusent her i området. Siden 2015 har vi lagd vinene selv her på Cascina Castagna, i vår egen vinproduksjon. Her lager vi vin i småskala – både Barbera og andre typer vin. Vinene våre selges på vingården og på lokale restauranter.

Vår aller første vin

Vi lanserte vår første Cascina Castagna-vin med stolthet og glede i 2010. Det var en Barbera d’Asti produsert på gårdens egne druer fra innhøstingen i september 2009. Den spesielle følelsen av å åpne den aller, aller første flaska med vår egen vin kan vanskelig beskrives, og er noe vi alltid vil huske…

Rødvin

Vi har 3 typer rødvin på Cascina Castagna – to fatlagrede Barbera-viner og en klassisk Barbera d’Asti rødvin som kun har ligget på ståltank.

Fatlagret Barbera

Vi produserer fatlagrede Barbera-viner her på vingården. Vi har 2 typer fatlagrede viner i produksjon. Rosso er en Barbera rødvin som lagres på nye fat, som gir en kraftig vin med mye smak. Rossolino er en Barbera rødvin som lagres på brukte fat, og som dermed er noe mildere i smaken.

Vinene våre

Barbera d’Asti classico

Vinen er lagret ca 10 måneder på ståltank. Den er mørk rubinrød i farge, frisk og fruktig med innslag av mørke bær (kirsebær/bjørnebær), litt sjokolade og rosin i både lukt og smak. Vinen er frisk og fruktig, har god fylde, fint syrenivå og er godt balansert.

Barbera d’Asti Cascina Castagna passer til pizza, pasta, ost, grillmat, kylling, svin, lam, hvit fisk, snacks og småretter.

Vinene våre

Rosevin

Vi lager rosévin på nebbiolo-druer fra området. Rosévinen, eller Rosato som den heter, er en vin med mye smak og flott farge. Den er fyldigere enn mange andre roséviner, og passer godt til sommermat og ost.

Rosato

Hvitvin

Bianco heter vår hvitvin, som er laget på Chardonnay-druer. Chardonnay-druen trives godt her i Piemonte. Hvitvinen er frisk, med smak av grønne epler, aprikos og sitrus. Den er perfekt å nyte på balkongen på varme sommerkvelder.

Vinene våre

Logoen til Cascina Castagna

Logoen vår – den grønne Y’en – symboliserer flere ting. Vingårdens navn og beliggenhet, samt selve vingårdsprosjektet er faktorer i logoens design.

Vingårdens navn, Cascina Castagna, betyr «kastanjegården». Gården ligger i en del av Calosso kommune som heter Castagna. Da vi kjøpte gården, sto det et 80 år gammelt kastajetre på gårdsplassen. Etiketten forestiller altså abstrakt et kastanjetre.

Et annet aspekt ved logoen er Y for Ypsilon. Ypsilon var nemlig vårt «kodenavn» på vingårdsprosjektet vårt før det ble en realitet. Y’en symboliserer en skillevei, der man må velge den smale eller brede sti. Etiketten kan også forestille et vinglass eller en vinstokk. Og sikkert mye annet!

Vinene våre