Vinene våre

Vinene våre

Cascina Castagna har produsert viner siden 2009. De første årene fra 2009-2013 foregikk vinproduksjonen hos en ekstern vinprodusent her i området. Siden 2015 har vi lagd vinene selv her på Cascina Castagna, i vårt eget mikrovineri. Her lager vi vin i småskala – både Barbera og andre typer vin. Vinene våre selges på vingården og på lokale restauranter.

Vår aller første vin

Vi lanserte vår første Cascina Castagna-vin med stolthet og glede i 2010. Det var en Barbera d’Asti produsert på gårdens egne druer fra innhøstingen i september 2009. Den spesielle følelsen av å åpne den aller, aller første flaska med vår egen vin kan vanskelig beskrives, og er noe vi alltid vil huske…

Rødvin

Vi har 2 typer rødvin på Cascina Castagna – en fatlagret Barbera superiore og en klassisk Barbera rødvin som kun har ligget på ståltank.

Barbera superiore

Fra 2015 har vi produsert fatlagrede Barbera-viner her på vingården. Vinene har ligget på både nye og brukte eikefat. Dette blir smaksrike og fyldige Barbera-viner, helt mørk rubinrøde i fargen.

Vinene våre

Barbera d’Asti classico

Vinen er lagret ca 10 måneder på ståltank. Den er mørk rubinrød i farge, frisk og fruktig med innslag av mørke bær (kirsebær/bjørnebær), litt sjokolade og rosin i både lukt og smak. Vinen er frisk og fruktig, har god fylde, fint syrenivå og er godt balansert.

Barbera d’Asti Cascina Castagna passer til pizza, pasta, ost, grillmat, kylling, svin, lam, hvit fisk, snacks og småretter.

Vinene våre

Rosevin

Den første vinen som ble tappet i mikrovineriet, var en rosévin laget på nebbiolo-druer høstet oktober 2016. Vinen ble tappet våren 2017, og var en frisk rosévin med mye smak. Vinen er nå utsolgt. Vi planlegger å lage nebbiolobasert rosévin igjen i 2018.

Rosato

Hvitvin

Vår egen hvitvin står på planen for 2018. Dette blir en hvitvin basert på Chardonnay-druer, som trives godt her i Piemonte. Vi tar sikte på en frisk hvitvin, som våre feriegjester kan nyte på balkongen …

Vinene våre

Logoen til Cascina Castagna

Logoen vår – den grønne Y’en – symboliserer flere ting. Vingårdens navn og beliggenhet, samt selve vingårdsprosjektet er faktorer i logoens design.

Vingårdens navn, Cascina Castagna, betyr «kastanjegården». Gården ligger i en del av Calosso kommune som heter Castagna. Da vi kjøpte gården, sto det et 80 år gammelt kastajetre på gårdsplassen. Etiketten forestiller altså abstrakt et kastanjetre.

Et annet aspekt ved logoen er Y for Ypsilon. Ypsilon var nemlig vårt «kodenavn» på vingårdsprosjektet vårt før det ble en realitet. Y’en symboliserer en skillevei, der man må velge den smale eller brede sti. Etiketten kan også forestille et vinglass eller en vinstokk. Og sikkert mye annet!

Vinene våre