Mat og vintur til Piemonte

Mat- og vintur til Piemonte er i skuddet! Og denne regionen er et glimrende reisemål for alle med interesse for god mat og vin. Regionen regnes som den mest spennende i Italia på dette området, og det er hit italienere selv reiser for å nyte et godt måltid. Verdensberømte viner som Barolo og Barbaresco, Barbera og Moscato, utsøkte råvarer, sort og hvit trøffel … trenger vi si mer?!

I tillegg er piemonteserne selv svært stolte av sine mat- og vintradisjoner. Det er ingen tilfeldighet at det er nettopp her i Piemonte at Slow Food-bevegelsen oppsto. Regionen har også en fantastisk natur som er verdt å få med seg.

Og i hjertet av dette området ligger vingården Cascina Castagna – et flott utgangspunkt for spennende opplevelser for alle mat- og vinelskere!

Restauranter i verdensklasse

I vårt område er det mange utsøkte restauranter, alt fra tradisjonelle familierestauranter til restauranter med Michelin-stjerne(r). Overalt får du servert god mat! Turistfeller er et ukjent begrep her, for her er det stolte mattradisjoner som gjelder.

Et lite tips: Ønsker du å få en helt spesiell mat-opplevelse under ditt opphold her, kan du ta en tur til Alba og restauranten Piazza Duomo. Med sine 3 Michelin-stjerner ligger alt til rette for en gourmet-opplevelse av de store. Det er også flere andre restauranter med Michelin-stjerne i området, så gourmet- og vinklubber: her er det mye godt å utforske! Vær obs på at du må forhåndsbestille bord i god tid for å få plass på restauranter med Michelin-stjerne.

Mat og vintur til Piemonte

Her følger vårt forslag til en utvidet langhelg med mat og vin i fokus. NB: Dette er ikke en pakketur, bare en smakebit på noe av det dere kan oppleve under et opphold hos oss. Vi arrangerer diverse aktiviteter, som våre feriegjester kan melde seg på.

Vi har 4 ferieleiligheter med tilsammen 5 dobbeltrom totalt.

Torsdag – omvisning og vinsmaking på Cascina Castagna

Ankomst vingården Cascina Castagna, der vertskapet selv, Hilde og Morten, tar vel i mot dere og viser dere inn i leilighetene dere skal bo i. Deretter blir det omvisning i vår vinproduksjon, og selvsagt vinsmaking av våre viner.

Fredag – trøffeljakt og vinsmakingstur i Calosso

Etter frokost er det tid for trøffeljakt. Sammen med to ekte trøffeljegere og deres hunder blir dere med ut i skogen for å jakte på denne delikatessen. Dere får en innføring i trøffelens mysterier, hilse på trøffelhundene, og selvsagt også smake på trøffel.

På ettermiddagen er det tid for å smake vin. Vi kan arrangere en vinsmakingstur for grupper til en av våre utvalgte vinprodusenter i området. Her får du mulighet til å oppleve hva som ligger bak den gode vinen, og møte menneskene som lager den!

Det blir omvisning i vinkjelleren, der du får høre mer om vinene. Deretter blir det vinsmaking av gårdens egne viner. Dagen avsluttes med middag på restaurant, der du får mulighet til å smake områdets spesialiteter. Det er transport i taxi hele veien fra start til mål.

Andre opplevelser

Og hvis du ønsker å oppleve noe annet, kan du ta en titt på andre aktiviteter du kan være med på, og se om det er noe som frister! Pastakurs hører vel med til en mat og vintur, kanskje? Meld deg på, så kan du imponere alle venner og kjente med nye kokekunster!

Lørdag – tur til Barolo og Barbaresco

De berømte vindistriktene Barolo og Barbaresco ligger ikke langt fra Cascina Castagna.  I selve landsbyene ved samme navn kan man smake på de berømte vinene på de regionale enotecaene. Et splitter nytt vinmuseum byr på mye spennende i Barolo. I tillegg anbefaler vi å besøke noen produsenter i dette kjente vindistriktet. Dette ordner dere selv – det er bare å ta kontakt med vinprodusentene direkte og avtale tidspunkt.

Gode restauranter er det også mange av, så det er ikke noe problem å fylle en hel dag med vin- og matopplevelser i dette vakre området …

Du finner en oversikt over utflukter i området her på våre nettsider – det er bare å la seg friste og fylle dagen med det du selv ønsker!

Lørdagen avsluttes med en tur på en lokal restaurant. I Calosso finner du flere som er verdt et besøk!

Søndag – søndagslunsj såklart!

En søndagslunsj er et must for alle mat- og vinglade. Det er ukens høydepunkt her i Italia, da samles alle rundt bordet og det spises i timevis. Det beste stedet å oppleve en tradisjonell søndagslunsj på, er en lokal agriturismo – vingård med restaurant. Her blir dere servert rett etter rett, det er ingen meny, men vi kan love at maten er god og stemningen herlig. Italia i et nøtteskall …

Etter en god søndagslunsj er det på tide å slappe av ved Cascina Castagnas svømmebasseng. Som regel orker man ikke å spise så mye mer den dagen, så vi anbefaler å ta en rolig kveld med litt småsnacks og vin på balkongen …

Mandag – hjemreise

Utsjekk fra Cascina Castagna og hjemreise.

NB: Dette er kun en smak på hva som kan oppleves her under en mat og vintur. Det er ingen pakketur, og fly og eventuell leiebil bestiller dere selv. Ønskes andre opplevelser enn det vi tilbyr av våre faste aktiviteter, må dere ordne det på egen hånd. Dere bestemmer selv oppholdets varighet (minimum 3 netter). Ta kontakt med oss på e-post info@cascinacastagna.com for mer informasjon og eventuell bestilling av vingårdsferie!

Følg gjerne det gode vingårdsliv på Facebook og Twitter! Velkommen!