Helt siden vi kom hit for to år siden, har fjellet Monviso i de italienske alper lokket oss til seg. Fra vingården ser vi på klare dager fjellet rage aller høyest i fjellkjeden. Nå var endelig tiden inne til å ta turen opp i Alpene!

Fra vinmark til høyfjell

Vi startet grytidlig om morgenen. Turen gikk forbi Alba og Saluzzo, og deretter videre opp Valle Po – der elven Po har sitt utspring. Etter et par timers biltur var vi fremme i Crissolo, en liten alpelandsby på ca 1100 m.o.h.

Deretter gikk turen bratt oppover i Po-dalen til Pian Regina på 1800 m.o.h. Fantastisk fjellandskap og herlig fjelluft! Fra Pian Regina kan man gå fottur opp mot Monviso, men vi nøyde oss med å gå videre opp til Pian del Re på 2020 m.o.h. Turen gikk på godt merket sti, Italia har nemlig i likhet med Norge et fint nettverk av turstier og fjellhytter.

Elv på to bokstaver

På Pian del Re fant vi kilden til Po. Po er Italias lengste elv – 670 km lang – og herfra renner den gjennom Po-sletten før den munner ut i Adriaterhavet.

Magiske Monviso

Fra Pian del Re er det flott utsikt til Monviso, som ligger på hele 3841 m.o.h. Fjellet er et landemerke som synes på lang avstand, når det ikke er varmedis eller tåke i fjellheimen …. Og det er like magisk hver gang fjellet viser seg. Tåka kom faktisk plutselig susende oppover dalen da vi var der, og skapte en trolsk stemning. Det var fantastisk å se fjellet “vårt” på nært hold, etter å ha beundret det på avstand så lenge.

Fra Pian del Re bar det nedover Po-dalen igjen og tilbake til bilen. Det var herlig med en dag på fjellet, og turen til Monvisos rike ga så absolutt mersmak. Vi er allerede i gang med å planlegge neste tur!