Alba – koselig småby med delikatesser i sentrum

Alba er byen for deg som liker å handle i små og trivelige butikker. Et sted for livsnytere. Og for deg som liker å titte på livet. Trøfler, sjokolade, vin og moteklær – Alba har det meste!

Byen er sjarmerende og koselig med ca 30 000 innbyggere, «hovedstad» i området Langhe og ligger 25 km fra Cascina Castagna.

Alba ble grunnlagt i før-romersk tid. I middelalderen ble det bygd murer rundt byen, som det finnes rester av i dag. I dagens sentrum, eller gamlebyen – “centro storico” – finnes fremdeles mange av byens berømte middelaldertårn.

I dag er Alba kjent for sine delikatesser, spesielt trøfler. I oktober hvert år arrangeres trøffelfestivalen Fiera del Tartufo, som tiltrekker seg mange besøkende. Det er dessuten en flott by å handle i året rundt, med mange små delikatessebutikker og andre butikker av alle slag. På en av byens mange utecaféer er det flott å nyte et glass vin og titte på livet. Hver lørdag formiddag året rundt er det et stort marked i deler av sentrum.

Midt i gamlebyen ligger domkirken, San Lorenzo-katedralen, som et landemerke midt på en piazza med kaféer og restauranter rundt. Her finner du også byens turistkontor, hvor du kan få mer informasjon og kart over byen.

Alba ble forøvrig i oktober 2017 utnevnt til en av Unescos “Creative cities” for sin gastronomi.

God tur!