Asti – handelssentrum og hovedstad

Asti er både handelssentrum og hovedstad i provinsen ved samme navn. En tur til Asti gir deg et snev av storbyliv midt i et ellers landlig landskap!

Asti er en by med ca 75.000 innbyggere, og det er også hovedstad i provinsen som vi her i Calosso hører til. Byen ligger 20 km fra Cascina Castagna. Byen hører til vår region Piemonte. Den ligger på sletten ved elven Tanaro, omkring 120 moh.

Byen ble grunnlagt i romersk tid, og er et gammelt handelssentrum helt fra middelalderen.

Mange forbinder byen med Asti spumante, som er navnet på den musserende vinen som lages i distriktet. Byen er også kjent for festivaler som Palio, et historisk hesteløp, og Festival delle Sagre, en mat- og vinfestival med et flott opptog som gjenspeiler tradisjonene i området.

I dag er dette en moderne by med handlegater og marked hver onsdag og lørdag. Her finner du også severdigheter som Palazzo Mazzetti, som er et palass fra barokken og nå et museum, samt mange bygninger og arkitektur fra middelalderen med kirker, tårn og palasser.

For den som er ute etter litt byliv, er denne byen vel verdt et besøk. På turistkontoret finner du kart og mer informasjon om byen.