Barolo – verdensberømt liten landsby

Vinens konge og kongenes vin – Barolo er kjent som en av verdens fineste viner. Her er det mye å smake for alle vinelskere!

Barolo er både en landsby, en vin og et vindistrikt. Landsbyen ligger 40 km fra Cascina Castagna, og er vel verdt et besøk for alle vininteresserte.

Barolo vindistrikt består av 11 kommuner. Selve landsbyen ligger vakkert til, og er en pittoresk landsby med flere vinbarer, kafeer og restauranter. I tillegg har du vinmuseet WiMu i den gamle borgen, samt et lite korketrekkermuseum – Museo dei Cavatappi. Her dreier det meste seg om vin …

Landsbyen har bare 700 innbyggere. Den ligger nede i en dal, med vinmarker på alle kanter. Oppe på toppen av åskammen ligger en annen landsby som også hører til Barolo vindistrikt, nemlig La Morra. Det er fint å svinge innom her også, og få et flott overblikk over det berømte landskapet.

Både i Barolo og La Morra er det flere enoteca (vinbutikker), der du kan smake og kjøpe vin. Ønsker du å besøke en vinprodusent i dette området, må det avtales på forhånd.

God tur til Barolo!

Verdt å få med seg i Barolo:

WiMu – et hypermoderne vinmuseum som befinner seg i den gamle borgen i Barolo.  Museet åpnet i 2010. Mange artige effekter og mye historie fremstilt på en innovativ måte.

WiMu betegnes som et symbolsk, emosjonelt og sensorialt dypdykk i vinkulturen. En løype tar deg gjennom forskjellige saler med ulikt innhold, der lyd, lys og farger er med på sette rammen for et moderne og utradisjonelt museum.

Museo dei Cavatappi – et korketrekkermuseum som ligger rett ved den gamle borgen i Barolo. I dette artige og lille museet vises historien bak korketrekkeren, og ca. 600 korketrekkere er utstilt.