Calosso – vår egen landsby

En tur opp til vår egen landsby Calosso er et must under oppholdet på Cascina Castagna. Tusle rundt i de stille gatene, opp til den gamle borgen, og en tur innom en av restaurantene. Her kan du nyte maten, vinen, utsikten og det ekte Italia!

Calosso ligger ca 2,5 km fra vingården. Det er en sjarmerende liten landsby som ligger flott til på en høyde 399 m.o.h. – faktisk det høyeste punktet i provinsen Asti. Her er det deilig å slappe av og nyte livet. Du er midt i det ekte Italia, langt vekk fra de store turisthordene.

Landsbyen hører til området Langhe – Monferrato, som er et kjent vindistrikt. Og det er nettopp vinproduksjon som er hjertet i Calosso – mange av de 1300 innbyggerne er vinprodusenter. Moscato d’Asti og Barbera d’Asti er de mest kjente vinene som produseres her.

Calossos historie strekker seg langt tilbake i tiden, til helt før år 1000, og landsbyen har vært gjennom diverse kriger opp gjennom middelalderen. Både borgen og kirken på toppen av landsbyen har en lang historie å vise til.

Restaurantene La Crota og Il Duca Bianco setter sitt preg på landsbylivet. Her nyter både de lokale og tilreisende god, typisk piemontesisk mat og lokale viner, og begge stedene er vel verdt et besøk.

Fra Calosso har du en fantastisk utsikt over vinmarker så langt øyet rekker. Landsbyen vår er faktisk en av de få landsbyene som har vinmarker på absolutt alle kanter, så nyt synet, senk skuldrene og la deg sjarmere!

Restauranter:

Ca Rapulin befinner seg kun 300 meter fra Cascina Castagna. Her får du servert typiske piemontesiske retter lagd fra bunnen, med et moderne snitt. Lokalene er flotte med utsikt over vinmarker så langt du kan se, og betjeningen hyggelig og hjelpsom. Restauranten har bord både ute og inne.

Il Duca Bianco ligger midt i Calossos hovedgate. På forsiden er det en hyggelig terrasse der du kan nyte nydelig mat og vin. I sommersesongen er også takterrassen åpen, med flott utsikt og koselig stemning.

Il Duca Bianco betyr «The white Duke» etter et album av David Bowie, som er restaurantsjef Vitos favoritt. Restauranten har fine lokaler inne, og serverer mat av svært god standard. På menyen står typiske piemontesiske retter med et moderne snitt, og lokale viner fra Piemonte.

La Crota holder til i sjarmerende rustikke lokaler i landsbyen. Restauranten har også en fin uteplass, der du kan nyte både maten og utsikten. Menyen er typisk piemontesisk, med blant annet hjemmelagd pasta og mye annet godt.

Restauranten byr på viner fra lokale vinprodusenter. Både maten og vinen er rimelig og servicen er hjertelig på denne restauranten, der Patrizia står for maten og Sebastiano for serveringen.

Luna Rossa er en trivelig restaurant som holder til i området Piana del Salto i Calosso (ca 3 km fra Cascina Castagna). Her serveres det både steinovnsbakt pizza, grillmat og annet. Restauranten har bord både ute og inne, og stemningen er koselig og uformell.