Neive – en av de 100 vakreste landsbyer i Italia

Neive er vel verdt et besøk. En romantisk, pittoresk og sjarmerende landsby. Neive er stedet når du skal nyte livet med lave skuldre!

Neive ligger 12 km fra Cascina Castagna, og er en liten landsby som hører til Barbaresco vindistrikt. Landsbyen er delt i to. Nede på sletta ligger den moderne delen, mens gamlebyen – centro storico – ligger oppe på toppen av åskammen. Det er hit på toppen du skal. Neive er kåret til en av de 100 vakreste landsbyer i Italia, og tar du turen hit, skjønner du hvorfor!

Gamlebyen har røtter helt tilbake til romertiden, og er i dag en landsby med typisk middelalderpreg, med trange gater og pittoreske bygninger. Det er en populær landsby som stadig flere oppdager, og du finner både kaféer, vinbarer og restauranter her. Dette er et perfekt sted for å slappe av, sette seg ned med et glass drikke og noe godt å spise, og bare nyte livet, atmosfæren og utsikten.

I Neive produseres blant annet den kjente Barbaresco-vinen, samt Barbera d’Alba, og mange vingårder ligger spredt utover åssidene.