Torino – storby med sjarm

Shopping og sjokolade, kultur og kafeer, Torino har alt dette og mer til. En by å oppdage og nyte!

Torino har 900 000 innbyggere og er hovedstaden i regionen Piemonte. Byen ligger ca 75 km fra Cascina Castagna, eller omtrent en times kjøretur. Det går også tog fra Asti til Torino, noe som kan anbefales for deg som ikke vil kjøre inn til en storby.

Spasere under kilometer med arkader, shoppe i elegante handlegater, eller bare nyte en kopp varm sjokolade på en av byens mange og tradisjonsrike kafeer … Alt gjør Torino til en by som kan overraske og glede. En storslått by som er vel verdt et besøk. Vakkert beliggende omgitt av elven Po og Alpene i horisonten, er Torino kanskje en undervurdert storby.

Torino har mye å by på, både for den shoppingglade og den kulturelt interesserte. Du finner flere gallerier og museer, blant annet det egyptiske museum (Museo Egizio) som har verdens nest største samling av mumier.  I den katolske domkirken oppbevares det såkalte likkledet. Byens landemerke er Mole Antonelliana, med et tårn som rager høyt over byen. Mole Antonelliana huser det nasjonale filmmuseet, og du kan også ta heisen opp i tårnet og få en fabelaktig utsikt over byen.

Torino var faktisk den første hovedstaden i Italia, fra 1861 til 1865. I nyere tid ble byen også sentrum for industri og handel, med Fiat i spissen.

Torino er også sjokoladens hovedstad i Europa. Det har den vært siden 1678, da det første sjokoladehuset åpnet med servering av varm sjokolade. I dag er det en rekke sjokoladeprodusenter over hele byen. Den mest kjente sjokoladen er Gianduiotto, som er sjokolade blandet med hasselnøtt.