Reisetips

Cascina Castagna befinner seg i regionen Piemonte i Nord-Italia. Her får du tips om hvordan du reiser hit!

Hvor er vi?

Cascina Castagna ligger ved landsbyen Calosso i provinsen Asti, regionen Piemonte, i Nord-Italia. Vår adresse er Via Bionzo 11, 14052 Calosso, Italia.

Fly

Milano Malpensa er nærmeste flyplass som har direktefly fra Norge. Både SAS og Norwegian flyr direkte dit fra Gardermoen.

Fra andre steder i Norge kan du fly til Milano Malpensa med blant annet SAS, KLM eller Lufthansa (da med mellomlanding). Du kan også fly til Torino med KLM via Amsterdam fra flere flyplasser i Norge.

Fra Malpensa tar det ca 1 time og 45 minutter å kjøre bil til oss. Fra Torino flyplass tar det ca 1 time og 20 minutter å kjøre til oss.

Fra Oslo, Bergen, Stavanger og Trondheim kan du fly med Norwegian til Nice i Frankrike. Derfra tar det ca 3-4 timer å kjøre til oss.

Ryanair flyr fra Torp til Bergamo nord for Milano. Derfra tar det 2,5 timer å kjøre til oss.

Reisetips

Leiebil

Vi anbefaler å leie bil under oppholdet – da tar man seg enkelt frem i området og på utflukter. Det er flott å ta seg dagsturer til andre små landsbyer i nærheten, til berømte vindistrikter som Barolo og Barbaresco, til sjarmerende småbyer som Alba og Asti, og til storbyer som Torino. En kjøretur her i området er dessuten en opplevelse i seg selv, med vinmarker på alle kanter og bølgende, grønne koller med små landsbyer på toppen.

Leiebilen kan du hente på flyplassen. Bestill leiebil enten via søkemotorer på nettet, eller direkte hos utleieselskaper som EuropcarAvis eller Hertz.

Reisetips

Taxi

Men hvis du ikke ønsker å kjøre bil selv, kan vi ordne med transport i taxi. Både til og fra flyplassen, og til småturer og dagsturer i området.

NB: Må forhåndsbestilles. Gi oss beskjed når du bestiller opphold hos oss, så ordner vi det.

Reisetips

Veibeskrivelse

En GPS er å anbefale når du kjører her i Italia. Den gjør det mye enklere å finne frem. Du kan leie GPS sammen med leiebilen.

I tillegg til et godt kart og eventuelt GPS, kan det være lurt å skrive ut veibeskrivelsen nedenfor og ta med når du skal til oss.

Veibeskrivelser fra flyplassene Milano Malpensa og Milano Bergamo (Orio al Serio):

Milano Malpensa – Cascina Castagna

Milano Bergamo – Cascina Castagna

Årstider  i Piemonte

Lurer du på hvilken årstid det er best å besøke Piemonte? Her får du litt info om vær og temperatur året gjennom …

Piemonte har et behagelig og temperert klima. Regionen har store høydemessige variasjoner, og består av fjell, kupert terreng og lavland. Calosso ligger i den delen som regnes som kupert, og er godt beskyttet av fjellene.

Oppsummeringen som følger her, er basert på værstatistikk for regionen, og bør tas som en veiledning og ikke en garanti, siden været i Italia ofte varierer like mye som terrenget …

Vår

Våren begynner i mars måned med temperaturer rundt 15 grader. Da blomstrer både mandeltrær og vårblomster.

Uti april kryper gradestokken opp mot 20 grader, og det spirer i vinmarka. Mai er som en norsk sommer, rundt 25 grader på dagtid i gjennomsnitt. Kveldene kan være litt kjøligere.

Reisetips kjøpe eiendom

Sommer

I juni, juli og august er det godt og varmt. For juli og august, som er de varmeste månedene, er gjennomsnittstemperaturen rundt 30 grader, og kveldene er deilige og varme. I september synker temperaturen litt igjen, men normalt er det fremdeles sommer sett med våre norske øyne.

September er også den store innhøstingsmåneden her i området, og alle vinranker er et flott syn med modne vindruer over alt.

Reisetips

Høst

I oktober kommer de første tegn på høst i Piemonte. I andre halvdel av oktober faller temperaturen ned mot 16-17 grader, innhøstingen av vindruene er over, og det blir høstfarger i vinmarkene. Hver druetype får sin farge, og det er et vakkert fargespill i rødt, gult og oransje.

Reisetips

Vinter

Selv om vi befinner oss i Italia, blir det vinter her også. I desember kan det bli kuldegrader, og januar og februar regnes som vintermåneder. Da kan det også komme litt snø, men det er sjelden frost i bakken, og snøen blir som oftest ikke liggende lenge.

Reisetips

Reisebøker

Det er flere gode bøker om Piemonte på norsk. Her har vi samlet noen av dem, til inspirasjon før Piemonte-reisen …