Romantisk langhelg på Cascina Castagna

Piemonte i Nord-Italia er et utrolig romantisk reisemål! Et vakkert landskap med frodige vinmarker som bukter seg bortover bølgende åser. Små landsbyer ligger strødd som perler.

Midt i hjertet av dette området ligger vingården Cascina Castagna. Et flott utgangspunkt for en romantisk ferie – her er vårt forslag til en romantisk langhelg!

Fredag

Ankomst vingården Cascina Castagna, der vertskapet selv, Hilde og Morten, tar vel i mot dere og viser dere inn i ferieleiligheten dere skal bo i. Vi kan på forhånd sette inn et velkomstmåltid som består av ost og spekemat med vin i leiligheten, slik at dere kan nyte første kveld i ro på vingården.

Lørdag

Frokost på balkongen. Vi kan på forhånd sette inn en frokostpakke i kjøleskapet deres, så dere har alt dere trenger til en god frokost. Deretter foreslår vi at dere tar en utflukt til den vakre, sjarmerende småbyen Alba. Kjøreturen dit går gjennom et romantisk landskap med vinmarker og små landsbyer på toppene. I Alba er det marked på lørdager og mye å se, smake og oppleve.

Når klokka nærmer seg 12, er det på tide med en aperitivo på en av de mange fortausrestaurantene. Etterfulgt av lunsj på en av de koselige restaurantene i byen.

Deretter kan dere dra videre til for eksempel Neive, som er en av de 100 vakreste landsbyer i Italia. Barolo er en annen hyggelig landsby, verdensberømt for vinen av samme navn. Der er det flere vinbarer og et flott, moderne vinmuseum.

Tilbake på vingården er det tid for litt avslapning. Ved svømmebassenget, eller på balkongen for å nyte utsikten. Vi anbefaler også å få med seg en omvisning i vinproduksjonen vår og vinsmaking av Cascina Castagna sine viner under oppholdet.

Lørdag kveld kan dere rusle opp til vår egen landsby Calosso, der dere kan nyte en typisk piemontesisk middag på en av de lokale restaurantene.

Søndag

Etter alle disse gastronomiske opplevelsene er det kanskje på tide å røre litt på seg søndag formiddag. Vi foreslår en spasertur langs Panoramaveien her i Calosso. Den følger toppen av en åskam, med fantastisk utsikt over vinmark på vinmark på begge sider. Veien ender opp i et lite tårn som dere kan gå opp i for å nyte utsikten. Kart og veibeskrivelse får dere her av oss.

Og så er det klart for søndagslunsj. Det er ukens høydepunkt her i Italia, da samles alle rundt bordet og det spises i timesvis. Vi er selvsagt behjelpelige med å bestille bord på en restaurant i området.

Etter en søndagslunsj, er det tid for avslapping ved vingårdens eget svømmebasseng. Her er det bare å senke skuldrene og slappe av. Etterfulgt av en rolig kveld på balkongen med et glass vin, for å nyte utsikten med sin kjære …

Mandag

Utsjekk og hjemreise. Retur til flyplassen.

Praktisk info for romantisk langhelg

Ønsker dere å fylle helgen med andre opplevelser, kan vi f.eks. foreslå trøffeljakt, pastakurs eller andre av våre aktiviteter. Dere bestemmer selvsagt også varigheten på oppholdet (minimum 3 netter).

Merk: Dette er kun et forslag til hva slags aktiviteter og opplevelser man kan fylle en romantisk langhelg med. Det er ikke en pakketur. Vi anbefaler leiebil mens dere er her. Det er den beste måten å oppleve dette vakre området på. Alternativet er transport i taxi til og fra flyplass, samt til utflukter. Vi er behjelpelige med å bestille taxi. 

Følg gjerne vingårdslivet på Facebook og Instagram! Velkommen!