Tur med vinklubben

Tur med vinklubben? Da er Piemonte er et perfekt reisemål – regionen er nemlig et eldorado for alle vininteresserte! Med vinklubben på tur hit er det mye å oppleve. Berømte viner som Barbera, Barolo og Barbaresco kommer alle fra dette området. Så her er det mye god vin å smake …

I hjertet av Piemonte ligger vingården vår,  Cascina Castagna, et flott utgangspunkt for spennende opplevelser. Vi har 4 ferieleiligheter med tilsammen 5 dobbeltrom totalt. Det er dobbeltseng på dobbeltrommene. Vingården ligger flott til med fantastisk utsikt over vinmark så langt du kan se. Det er også svømmebasseng på vingården, så det er mulighet til et forfriskende bad.
Her er vårt forslag til opplevelser og aktiviteter for vinklubben for et opphold på Cascina Castagna i 5 dager:

Onsdag

Transport i leiebil eller taxi fra flyplassen Milano Malpensa, som er nærmeste flyplass med direktefly fra Norge. Ankomst vingården Cascina Castagna, der vertskapet selv, Hilde og Morten, tar vel i mot dere og viser dere inn i leilighetene dere skal bo i. Vi anbefaler middag på en av de lokale restaurantene i Calosso.

Torsdag

Første aktivitet vi foreslår, er Pastakurs! Pasta er vel noe av det mest typiske i det italienske kjøkken. På pastakurset lærer dere å lage pasta fra bunnen av, slik det gjøres her i Piemonte. Kurset foregår på en lokal restaurant, og avsluttes med lunsj der dere setter dere til bords og nyter blant annet dagens egenlagede pasta. Selvsagt med en god vin til …

På ettermiddagen kan dere slappe av ved vingårdens svømmebasseng. Deretter blir det omvisning i vinproduksjonen på Cascina Castagna, og selvsagt vinsmaking av gårdens egne viner. Kvelden avsluttes med en enkel middag dere selv ordner på vingården, eller en tur på en lokal restaurant.

Fredag

På formiddagen foreslår vi en tur til Alba. Alba er en sjarmerende småby som er kjent for delikatesser som trøffel. Her er det mulig å handle godsaker i en av de mange delikatessebutikkene, sitte og nyte et glass vin på kafé, og bare nyte livet.

Vinsmakingstur

På ettermiddagen er det tid for vinsmakingstur, som er et av våre arrangement for grupper på minimum 8 personer. Dere besøker en lokal vinprodusent i området. Her får dere mulighet til å oppleve hva som ligger bak den gode vinen, og møte menneskene som lager den! Det blir omvisning i vinkjelleren, og vinsmaking av gårdens egne viner. Vinturen avsluttes med middag på restaurant. Det er transport i taxi hele veien fra start til mål.

Lørdag

Lørdag er det på tide med en tur til Barolo. Barolo er både en landsby, en vin og et vindistrikt. Landsbyen ligger 40 km fra Cascina Castagna, og er vel verdt et besøk for alle vininteresserte. Her er det mulig å legge inn et besøk hos en av Barolos vinprodusenter. Det er flere gode restauranter i Barolo også, så vi anbefaler lunsj i landsbyen. Vi kan ordne med transport i taxi tur-retur Barolo hvis ønskelig. Besøk hos eventuelle vinprodusenter ordner dere selv.

Kvelden kan for eksempel avsluttes med middag på en lokal restaurant i Calosso.

Søndag

På søndag er det tid for søndagslunsj – et must for alle mat- og vinglade! Det er ukens høydepunkt her i Italia, da samles alle rundt bordet og det spises i timevis. Det beste stedet å oppleve en tradisjonell søndagslunsj på, er en lokal agriturismo – vingård med restaurant. Her blir dere servert rett etter rett, det er ingen meny, men vi kan love at maten er god og stemningen herlig. Italia i et nøtteskall …

Etter en god søndagslunsj er det på tide å slappe av ved Cascina Castagnas svømmebasseng. Som regel orker man ikke å spise så mye mer den dagen, så vi anbefaler å ta en rolig kveld med litt småsnacks og vin på balkongen …

Mandag

Utsjekk og hjemreise. Retur til flyplassen i leiebil eller taxi.

Praktisk info for tur med vinklubben

Dette er kun en smak på hva som kan oppleves her under en tur med vinklubben. Det er ingen pakketur, fly og eventuell leiebil bestiller dere selv. Taxi kan vi ordne. Ønsker dere å fylle helgen med andre opplevelser, kan vi f.eks. foreslå trøffeljakt eller sykkeltur på el-sykkel. Dere bestemmer selv oppholdets varighet (minimum 3 netter). Ta kontakt med oss på e-post info@cascinacastagna.com for mer informasjon og eventuell bestilling av vingårdsferie for vinklubben!

Følg gjerne det gode vingårdsliv på Facebook og Instagram! Velkommen!