Utflukter i Piemonte

Cascina Castagna ligger midt i smørøyet for å oppleve Piemonte, med kort vei til sjarmerende steder som blant annet Asti, Alba, Neive, Canelli og Barolo. Ønsker du en storbytur, er Torino heller ikke langt unna. Og ikke nok med det, Middelhavet er ikke mer enn 1,5 times kjøretur unna, og det samme er Alpene mot Frankrike. Så her er det bare å velge korte eller lange utflukter, eller rett og slett bare ta en rolig dag, med gåtur i nærområdet rundt vingården med en lunsj på veien?

Piemonte og det gode vingårdslivet

Navnet på regionen Piemonte betyr “ved foten av fjellet”. Regionen har nemlig fjellkjeder mot Frankrike i vest, Sveits i nord og kystregionen Ligura ved Middelhavet i sør. Det er fantastisk å reise gjennom Piemonte, hvor masseturismen fortsatt ikke har tatt helt overhånd. Hva med å sitte på en lokal restaurant med bare lokale innbyggere, nyte den gode maten og vinen, og føle seg som en fastboende en liten stund … Piemonte kan by på unike opplevelser, så ta deg god tid på din tur rundt i området! En kaffe på en lokal bar, en tur på markedet sammen med de lokale husmødrene, en søndagslunsj som varer i 3 timer … For deg som liker å titte på livet kan dette være opplevelse nok. Savner du byliv, er Asti og Torino et godt valg for en utflukt, og en tur til rivieraen gir en herlig kontrast til Piemonte. Så her er noe for enhver smak!

Forslag til utflukter

Vi har satt opp noen forslag til utflukter i nærheten av vingården vår Cascina Castagna, men du kan også finne forslag til andre utflukter i Piemonte her.  Du finner info om de forskjellige stedene å besøke, i tillegg til annen informasjon som restauranter, severdigheter m.m. under hver utflukt. Flere tips til utflukter hjelper vi deg gjerne med under din vingårdsferie hos oss. Velkommen på vingårdsferie og til å oppleve Piemonte!