Vinene våre

Her på Cascina Castagna produserer vi vinene våre i egen vinproduksjon på vingården. Vi lager vin i småskala, men har flere forskjellige viner. Siden vi er en liten vinprodusent, har vi valgt å kun selge vinene her på gården og til lokale restauranter. Men ta gjerne turen til oss, så skal du både få handle og smake våre viner! Ta kontakt på forhånd dersom du ønsker en vinsmaking – velkommen!

Vi lanserte vår første Cascina Castagna-vin med stolthet og glede i 2010. Det var en Barbera d’Asti produsert på gårdens egne druer fra innhøstingen i september 2009. Den spesielle følelsen av å åpne den aller, aller første flaska med vår egen vin kan vanskelig beskrives, og er noe vi alltid vil huske…

Rosso er en av vinene våre her på Cascina Castagna.

Rosso

Cascina Castagna

Rosso Cascina Castagna er en rødvin laget på 100 % barbera-druer fra egen vinmark. Vinen er lagret 18 måneder på nye eikefat før tapping på flaske. Det er en kraftig og fyldig vin, så mørk rød i fargen at den nesten er sort. Intens i smak, med preg av krydder, røyk og vanilje. Vinen er drikkeklar, men kan godt lagres i mange år på flaske, og vil utvikle seg og avrundes med årene.

Rosso passer til kraftig mat som vilt, lam og sau, rødt kjøtt og kraftige oster.

Rossolino er en av vinene våre her på Cascina Castagna.

Rossolino

Cascina Castagna

Rossolino Cascina Castagna er en rødvin laget på 100 % barbera-druer fra egen vinmark. Vinen er lagret 18 måneder på brukte eikefat før tapping på flaske, noe som gir et avrundet preg på vinen. Den er fruktig, rund og fyldig, mørk lilla i fargen. Smaken preges av mørke bær, rosin og noe vanilje. Vinen er drikkeklar, men kan godt lagres i mange år på flaske.

Rossolino passer til lam og sau, rødt kjøtt og ost.

Segreto vin fra Cascina Castagna i Piemonte

Segreto

Cascina Castagna

Segreto Cascina Castagna er en rødvin laget på nebbiolo-druer. Vinen er lagret 12 måneder på brukte eikefat før tapping på flaske. Vår første årgang Segreto ble tappet på flaske i juni 2021. Vinen er drikkeklar, men bør helst lagres en tid på flaske for å modne. Vinen er lys rød i fargen, noe som er typisk for nebbiolo-baserte viner. Den er rik på tanniner, men vil mykne etter en tid på flaske.

Segreto passer til rødt kjøtt, vilt, lam og kraftig ost.

Barbera d’Asti

Cascina Castagna

Vinen er lagret 10 måneder på ståltank. Den er mørk rubinrød i farge med innslag av kirsebær/bjørnebær, litt sjokolade og rosin i både lukt og smak. Vinen er frisk og fruktig, har god fylde, fint syrenivå og er godt balansert.

Barbera d’Asti Cascina Castagna passer til pizza, pasta, ost, kylling, svin, lam og hvit fisk.

Rosato

Cascina Castagna

Rosato Cascina Castagna er en rosévin som er laget på nebbiolo-druer. Vinen er bringebær-rød i farge, og har tanniner og struktur. Den er fyldigere enn mange andre roséviner, med god konsentrasjon og smak av røde bær.

Rosato passer godt til aperitiff, kylling, svin, pizza, foccaccia og ost.

Bianco

Cascina Castagna

Bianco Cascina Castagna er en hvitvin som er laget på 100 % chardonnay-druer. Vinen har ligget på ståltank i ca 7 måneder før tapping på flaske. Hvitvinen er frisk og fruktig, med smak av grønne epler, aprikos, honning og sitrus. Den er perfekt å nyte ute på varme sommerkvelder, og kan godt drikkes alene eller med småsnacks.

Bianco passer til lyst kjøtt, fisk og skalldyr, salater og ost.

Logoen til Cascina Castagna

Logoen vår – den grønne Y’en – symboliserer flere ting. Vingårdens navn og beliggenhet, samt selve vingårdsprosjektet er faktorer i logoens design.

Vingårdens navn, Cascina Castagna, betyr “kastanjegården”. Gården ligger i en del av Calosso kommune som heter Castagna. Da vi kjøpte gården, sto det et 80 år gammelt kastajetre på gårdsplassen. Etiketten forestiller altså abstrakt et kastanjetre.

Et annet aspekt ved logoen er Y for Ypsilon. Ypsilon var nemlig vårt “kodenavn” på vingårdsprosjektet vårt før det ble en realitet. Y’en symboliserer en skillevei, der man må velge den smale eller brede sti. Etiketten kan også forestille et vinglass eller en vinstokk. Og sikkert mye annet! Vi har valgt at alle vinene våre, skal ha den samme logoen med sin egen farge.