«Tenk om vi hadde hatt en vingård i Italia …»

Med dette hjertesukket fra Morten i 2008 startet vår drøm om å drive en vingård i Italia. Vingårdsdrømmen ble virkelighet – i juni 2009 vred vi om nøkkelen og åpnet døra til vårt store vingårdsprosjekt, Cascina Castagna.

Og nå lurer du kanskje på hvordan det gikk til at to vanlige nordmenn kjøpte seg en vingård i Italia? Den historien har det faktisk blitt bok av!

«Drømmen om en vingård i Italia – historien om Cascina Castagna»

Boken «Drømmen om en vingård i Italia» er skrevet av Hilde Ljungstrøm, den ene halvdelen av vertskapet på vingården. Den ble utgitt i Norge i november 2020. Du kan bestille boken i nettbokhandelen til forlaget i Norge!

Vingårdsdrømmen - drømmen om en vingård i Italia

«Tenk om vi hadde hatt en vingård i Italia, Hilde!» sa Morten drømmende. Han satt og så et program fra Italia på tv. «Tja, det hadde jo ikke vært så dumt», svarte jeg. «Kanskje vi skal ta en titt på nettet og se om vi finner noe spennende?»

Og slik begynte det hele. Et hjertesukk fra Morten skulle bli starten på en fantastisk reise som snudde opp ned på livet vårt. Fra å være to helt vanlige mennesker med gode jobber, fint hus og en stødig tilværelse, skulle vi begi oss ut på ukjente eventyr i et fremmed land, og starte et nytt liv.

Slik begynner historien om Cascina Castagna. Vi – Hilde Ljungstrøm og Morten Johansen fra Norge – fulgte drømmen om å drive en vingård i Italia, og flyttet til vindistriktet Piemonte i 2009. I boken får du være med på både oppturer og nedturer, utfordringer og gleder, fra kjøpet av en gammel og nedslitt vingård og frem til korona-krisen i 2020. Alt fortalt på en lettlest måte, med skildringer av lokalmiljøet, maten, vinen, kulturen og livet på den italienske landsbygda.

Boken inneholder både tekst og bilder fra vårt vingårdsliv her på Cascina Castagna, og forteller historien om en drøm som ble virkelighet. Du får du høre om hardt arbeid, økonomiske utfordringer og stupbratte læringskurver. Og ikke minst om utviklingen av turismen på gården, og gleden ved å være vertskap for så mange hyggelige feriegjester!

Bestilling: Du kan bestille boken i nettbokhandelen til forlaget i Norge. Deretter får du boken tilsendt i posten.