“Tenk om vi hadde hatt en vingård i Italia …”

Med dette hjertesukket fra Morten i 2008 startet vår drøm om å drive en vingård i Italia. Vingårdsdrømmen ble virkelighet – i juni 2009 vred vi om nøkkelen og åpnet døra til vårt store vingårdsprosjekt, Cascina Castagna.

Og nå lurer du kanskje på hvordan det gikk til at to vanlige nordmenn kjøpte seg en vingård i Italia? Den historien har det faktisk blitt bok av!

Sagt om boken:

«En fantastisk god bok jeg anbefaler alle å kjøpe og lese! Boken gir en så god beskrivelse av en drøm som ble til virkelighet, men absolutt ikke gratis. Flott beskrivelse av vakre Piemonte, kultur og reiseopplevelser.»

«Det er en superfin bok. Det er spennende å høre om reisen deres – og arbeidet – med Cascina Castagna,  men jeg synes også at boken gir et fint bilde av Piemontes tradisjoner omkring mat og vin. Det er en kjempefin kunnskap å ha som gjest i Piemonte.»


PRIS: 199,-

Kolofon bokhandel

Ark bokhandel

Norli bokhandel

Drømmen om en vingård i Italia

«Drømmen om en vingård i Italia – historien om Cascina Castagna»

Boken Drømmen om en vingård i Italia er skrevet av Hilde Ljungstrøm, den ene halvdelen av vertskapet på vingården. Den er til salgs i alle nettbokhandlere i Norge som f.eks. Kolofon bokhandel og Ark bokhandel.

Vingårdsdrømmen - drømmen om en vingård i Italia

«Tenk om vi hadde hatt en vingård i Italia, Hilde!» sa Morten drømmende. Han satt og så et program fra Italia på tv. «Tja, det hadde jo ikke vært så dumt», svarte jeg. «Kanskje vi skal ta en titt på nettet og se om vi finner noe spennende?»

Og slik begynte det hele. Et hjertesukk fra Morten skulle bli starten på en fantastisk reise som snudde opp ned på livet vårt. Fra å være to helt vanlige mennesker med gode jobber, fint hus og en stødig tilværelse, skulle vi begi oss ut på ukjente eventyr i et fremmed land, og starte et nytt liv.

Slik begynner historien om Cascina Castagna. Vi – Hilde Ljungstrøm og Morten Johansen fra Norge – fulgte drømmen om å drive en vingård i Italia, og flyttet til vindistriktet Piemonte i 2009. I boken får du være med på både oppturer og nedturer, utfordringer og gleder, fra kjøpet av en gammel og nedslitt vingård og frem til korona-krisen i 2020. Alt fortalt på en lettlest måte, med skildringer av lokalmiljøet, maten, vinen, kulturen og livet på den italienske landsbygda.

Boken inneholder både tekst og bilder fra vårt vingårdsliv her på Cascina Castagna, og forteller historien om en drøm som ble virkelighet. Du får du høre om hardt arbeid, økonomiske utfordringer og stupbratte læringskurver. Og ikke minst om utviklingen av turismen på gården, og gleden ved å være vertskap for så mange hyggelige feriegjester!

Bokes er til salgs hos Kolofon bokhandel, Ark bokhandel og andre nettbokhandlere i Norge!